"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Jumaat, 9 Mac 2012

BIARLAH RAHSIA

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

semalam abang angkat hida ada call...
dah agak lama tak contact dia...
hida ada gak cari kat fb, tpi dia dah deactive...
katanya nak cari ketenangan..
dalam fb skank macam2 perkara ada...
gaduh la, maki hamun, sesi luahan dari hati ke hati la...
hida pun nampak gak kebelakangan ni fb jadi tempat meluah rasa plak kan...
bukan apa fb tu kan satu dunia boleh tgk...
dan rasanya bukan semua kawan2 kita adalah kawan siber..
ada antara mereka adalah family, teman2 sekolah, kolej dan sebagainya...
setiap status atau apa jua yg kita post akan di lihat oleh mereka...
tak salah nak post apa jua tapi fikirkanlah benda tu elok ke tidak...
mungkin ada hati yang perlu kita jaga...
takkan isu serta masalah rumah tangga pun kita nak sebarkan satu dunia....
berpadalah kalau kita aktif sekalipun..
banyak bnda yang boleh kita lakukan..
banyak bnda yg boleh kita sebarkan..
tapi ingat jangan terlalu asyik tekan butang 'share'...
sampai benda yang mengaibkan orang lain pun kita nak 'share'...
teknologi makin canggih tapi kita ada akal yang waras..
tahu mana baik dan mana buruk....
benar kata pepatah..
"terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata/perbuatan buruk padahnya"


"fikirkanlah beberapa kali sebelum anda mengePOST sesuatu.. 
adakah ianya sesuai untuk tatapan umum atau biarlah menjadi rahsia"

3 ulasan:

Titisan Hujan berkata...

betul

L berkata...

facebook.. diantara syurga dan neraka.. hu

L berkata...

http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...