"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Ahad, 25 Mac 2012

PANTAI PAK AMAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

dah agak lama hida tak update blog ni.. nak kata sibuk tu tak lah tpi sbb kat kampung kan.. internet mmg xder, semggu sekali blh la pinjam broadband ngan abang.. tu pun sbb nak semak emel dan juga jawatan kosong.. duk kat kampung ni walaupun xder apa tak pernah rasa boring.. terutama bila luangkan masa ngan kebun2 kecik milik mak dan ayah... seronok tengok tanaman yang segar terutama ulam-ulaman.. 

hari jumaat lepas hida dan family luangkan masa berkelah di pantai.. rupanya dah lama kami tak ke pantai... kalau dulu sebulan sekali akan makan sarapan kat pantai... selalunya kami ke pantai PCB... dan 2 hari lepas hida ajak adik ke pantai Pak Amat... lepas tu mak dan kak long n anak2 sedara nak join gak.. bawa la bekal sikit2.. tak sangka plak pantai tu hanya 10 minit dari rumah hida.. dah ada jalan tar terus ke kawasan pantai... ok la, hida nk kongsikan gmbar2 kat pantai... tak banyak tapi menarik perhatian.. :))

mak merenung jauh.. hida paling suka gmbar ni......... adik cakap dah macam isteri yg setia menunggu suami pulang dari mencari hasil laut.. :)) kebetulan time ni, ada nelayan sedang alihkan botnya dari pantai ke sungai.. kat sini dapat di lihat sikap kerjasama........

tenang je ble dapat lepak kat pantai... deruan ombak dan hembusan angin di waktu petang.. jeritan serta larian anak2 kecil serta keriangan keluarga masing2 meluangkan masa bersama... indahnya ciptaan Ilahi..

anak sedara hida yang terpengaruh ngan drama 'Atas Nama Cinta'...... "mak cik nnti wawa nk simpan semua ni, mandikan dia setiap ari sampai dia besar".... huhuuu....

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...