"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Ahad, 23 September 2012

SATU CINTA

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

sejak kebelakangan ni hida aktif jugak la online ni... byk update pasal jawatan kosong.... byk jugak la dah apply, arap2 ada la rezeki.. apa2 pun hida berserah padaNYA.. yang penting usaha kan... dan esok dan pusing2 Pengkalan Chepa dan Kota Bharu.. tak kisah la keje apa pun, dan tak kisah gne sijil apa pun.. jnji dapat keje yang halal... kiranya misi penting jugak la esok ni...

dalam hida duk online, hida suka update kat twitter.. kebelakangan ni hida suka follow kata2 dari saudara Fedtri Yahya @fedtriyahya.. kata2nya amat bermanfaat... dan boleh dijadikan motivasi... hida kongsikan satu kata2 dari beliau...

"Buat yg tiada kekasih: Ya Allah,jika ditakdirkan aku sendirian hingga akhirnya, biarlah aku benar2 larut dan tenggelam dlm keagungan cintaMu"

tiba2 hida teringat akan lagu ni.... dalam byk2 lagu yg hida dengar, lagu ni bisa meruntunkan perasaan hida.. lagu yang telah membuatkan hati hida bergetar dan airmata gugur dengan deras... kenapa??? mungkin teman2 boleh dengar dan hayati bait2 lirik lagunya... bukan sekadar hiburan tapi juga buat renungan kita bersama...

SATU CINTA - STAR FIVE


Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…

Ku memohon dalam sujudku pada-Mu
Ampunkanlah s’gala dosa dalam diri
Ku percaya Engkau bisa meneguhkan
Pendirianku… Keimananku…

Engkau satu cinta
Yang s’lamanya aku cari
Tiada waktu ku tinggalkan
Demi cintaku kepada-Mu
Walau seribu rintangan
Kan menghadang salam diri
Ku teguhkan hati ini
Hanya pada-Mu
Ku pasrahkan…

Oh Tuhan… s’lamatkanlah hamba ini
Dari segala fatamorgana dunia
Oh Tuhan… jauhkanlah hamba ini
Dari hidup yang sia-sia

Moga selamat semuanya... :))

2 ulasan:

Crew Fathi berkata...

Suka post entry ni.. Terbaik.. ^_^

HiDa berkata...

@Crew Fathi:
TQ.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...