"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Sabtu, 17 November 2012

SUKA DUKA JALAN-JALAN CARI MAKAN

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

agak lewat hari ni hida update post kan... pagi Jumaat kemarin hida sedikit tension sebab lappy kesayangan tak dapat on... arrgggghh rasa nk menjerit sekuatnya.. bukan apa sebab baru dalam proses nak siapkan proposal, lappy lak wat hal.. balik dari library dalam kul 3 ptg terus bagi kat uncle sebelah rumah... check punya check kemungkinan skrin rosak.... adoiiii, parah la mcm ni... duk sejam uncle gtau skru longgar... (skru apa tak pasti)..

lepas asar keluar cari barang2 dapur sikit... sampai rumah uncle cakap semua ok, dalam sejam lgi siap format.. Alhamdulillah.... oh my lappy bertahanlah sampai abis pengajian PhD ni plak ya.. :)

berbalik kepada tajuk cerita... hida dan rumate serta pakwe rumate kuar jalan2 cari makan.. kami keluar selepas solat maghrib.. tujuan asal nak makan steamboat kat Sungai Buloh.. satu kepala rm22... harga xder hal tambahan pulak org nak belanja kan.. hehee.. tapi menunya mendukacitakan kami bertiga... so, kami naik kereta dan teruskan perjalanan mencari kedai makan.. kali ni tak kisah la kedai apa pun.. steamboat?? mybe next time...

dari Tanjung Malim ke Sungai Buloh patah balik ke Bukit Beruntong.. masa tu dah pukul 9:45 malam... seb baik la perut kami masih mendendangkan lagu romantik lagi, kalau rock kapak memang harus berhenti stesen minyak cari roti.. hehee... kebetulan rumate teringat kat kenalan masa dia naik train dalam bulan puasa ari tu.... akak tu owner kedai makan area Bukit Beruntong... rumate cakap 'de Saloma'... cari2 memang tak jumpa... GPS pun tak dapat detect restoran tu.... akhirnya wat keputusan nak makan la kat restoran nama apa entah... sambil duduk tnggu pelayan restoran amik order kami, pakwe rumate ni search kat google 'de saloma bukit beruntong'.... akhirnya kuarlah 'Ly Saloma Rawang', 2.2km dari tempat kami berada.... bincang punya bincang dan tension ngan pelayan yg x datang kat meja, kami terus out dari kedai tu dan wat keputusan cari 'Ly Saloma'...

akhirnya tepat jam 10:30 lebih kurang gtu lah kami sampai... Alhamdulillah... pengunjung pun boleh tahan ramainya..... dan lebih beruntung lagi kami dapat berjumpa, bersalam dan berbual2 ngan owner restoran iaitu akak Saloma dan husband.... peramah orangnya.. dia pun masih ingat lagi ngan rumate hida ni...


Jalan Kantan 2a, Bandar Bukit Beruntung, Rawang, Selangor


hida kagum ngan cerita yang diceritakan oleh kak Saloma dari mula dia bertapak dalam bisnes kedai makan ni... banyak dugaan dan ujian yang dihadapinya untuk berjaya... banyak la yang boleh di ambil sebagai ikhtibar dan pengajaran buat kami.....

kami order apa??? kat sini terkenal ngan sup gear box... tapi kami layan sup daging je.. husband kak Saloma suggest ikan siakap bakar.. ok la kan... owner mesti tahu apa yg terbaik... pastu kailan goreng biasa dan sotong goreng tepung.. serius hida akui sup dan ikan bakarnya sedapppppppppp sangat... makan punya makan terlupa nak amik gmbar menu yg kami makan, kedai dan juga owner 'Ly Saloma'... huhuuu.. memang menyesal sangat... dah la wat kali pertama ni akak dan abang bagi makan percuma... akak cakap hari ni kami jadi tetamu dia dan mudah2an lain kali kami datang bawa family... insyaAllah kak... makanan sedap akan ada susulan buat sekian kalinya nanti..

hida ada search kat google dan jumpa blog ni.... boleh la wat tatapan semua ya.... :)


Ly Saloma Pengubat Duka



tak rugi datang kat restoran ni terutama peminat sup dan ikan bakar.. cubalah.. datang ramai2 terutama ngan family.. insyaAllah puar hati.. :))

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...