"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Jumaat, 14 Disember 2012

DEMAM DAN DURIAN

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak balik kampung.. walaupun tak sampai semnggu tapi hampir-hampir seminggu jugak la.. dapat lepaskan rindu kat mak ayah dan family semua..

minggu lepas hida abiskan masa bersama family kat kampung.. walaupun tengak sibuk ngan proposal tuk tesis, hida tinggalkan semua termasuklah laptop.. hehee.. on the way balik kampung, dah terasa gatal2 tekak dan asyik bersin je.. akhirnya sepanjang kat kampung tu hida demam.. mak masak macam2 tapi semuanya rasa tawar.. huhuuu..

ok la, hida nak cerita pengalaman hida buat kueh paling femes skank ni.. apa lagi kalau bukan berkaitan durian.. ya, DURIAN CREPE.. dah lama nk cuba sbb setiap hari bukak FB ada je kawan2 share, upload gmbar, letak status betapa sedapnya durian crepe ni.. hida bukan berminat nak makan tapi berminat nak buat.. cubalah google resepi, macam2 cara ada.. yang simple ada, yang rumit pn ada.. di sebabkan ini percubaan pertama, hida amik yang simple je lah..

masa mula2 femes dulu, nak cari durian bukan main susah.. mgkin bukan musim dia kot.. kali kedua, durian berlambak, tapi whipping cream plak abis stok.. kali ketiga ni hida tekad nak cari gak sampai dapat.. atas pertolongan kakak, dapat jugak cari whipping cream.. happy sangat2 lah.. hehee..

walaupun tak secantik dan sesedap yang dibeli (mungkin), akhirnya hida berjaya buat sndiri.. satu family boleh makan.. bukan sikit tapi banyak setiap sorang boleh makan.. kalau beli rasanya tak mungkin kot sbb durian crepe ni mahal.. tak pasti kenapa dan mengapa mahalnya tu.. hasil kajian hida, barang2 yang dibeli tu xder la mahal pun.. hehee.. mungkin brand berbeza kot.. :)

untuk tatapan teman2 semua.. percubaan pertama hida, DURIAN CREPE... :)



dah macam warna bendera Kedah kan.. hehee.. 2 warna ni je yang menarik hati hida..



















untuk percubaan pertama ni banyak la kelemahnnya kan... In Shaa Allah, akan dipebaiki untuk masa2 akan datang... hehee..

selamat mencuba teman2 semua.. senang dan mudah.. nak resepi?? wat je carian kat GOOGLE.. :))

2 ulasan:

akuanakpahang berkata...

Salam, semoga cepat sembuh... cantik nampakanya DURIAN CREPE tu :)

L berkata...

syafakillah.. huu.. waa sedap nengok.. L xpenah makan laagi durian creep nih.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...