"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Selasa, 15 Januari 2013

ENTRY MAKAN-MAKAN... :))

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera....

Banyak nak cerita ni, tapi rasanya lebih nak bercerita pasal makanan... hehee...
Biasa la, Hida baru balik dari kampung...
Bulan ni saja dah 2 kali balik...
Ada peluang balik je lah kan....
Balik kampung kali ni Hida dan family banyak jalan2 cari makan....
Tapi sayang lupa nak bawa kamera bersama.. huhuu...
Tak tahu lah macam mana boleh tertinggal kat rumah...
Telefon?? Hida pakai hp biasa je, janji dapat call dan sms..
Tu yang tak boleh nak amik gmbar...

Hida selalu jugak dengar orang bercakap pasal Burger Bakar...
Balik hari tu, berkesempatan bersama family menikmati Burger Bakar di KB..
Alhamdulillah family pun happy.. :))
Memang sedappppp...

























Burger Bakar Rojak Ayam dan pelbagai jenis air (ikut citarasa masing2)... Kat sini macam2 jenis makanan ada, bukan burger je.. lebih kurang macam food court gtu lah... tapi sebab hari tu memang dah set nak makan burger kan.. so, semua order burger... hehee...




















Ni la Burger Bakar yang sedappp tu.... Harganya RM7.00, tapi kami tambah cheese harganya jadi RM7.70.. order dalam 10 biji burger, takder la lama sangat menunggu... dari roti, daging dan sos semuanya sedap.... memang puas hati... Layanan?? semuanya OKAY.... :))

Sepanjang kat kampung juga, Hida sempat belajar buat kueh ngan mak...
Kueh2 ni memang feveret mak dan ayah...
Kami anak2 pun suka gak...
Apa yang mak ayah suka, kami pun suka.... :))
Tapi........... kalau nak buat sendiri tak mampu lagi..
Kena belajar 2nd round plak.... hehee....


Kenal tak ni kueh apa?? yang putih tu mesti ramai kenal kan.... tu lah kueh koci... feveret adik lelaki... 2 3 talam pun dia boleh abis kan sorang2... sebab tu tiap kali dia balik kampung, mak tak pernah lupa tuk buatkan dia kueh ni... yang warna krim tu plak adalah kueh tepung manis.. ni memang feveret mak dan ayah... dah namanya manis, rasanya pun mesti la manis... hehee.. kalau musim tengkujuh dan hujan2 memang femes kueh ni... ianya diperbuat dari ubi kayu... sepanjang musim tengkujuh ni jugak, mak buat kueh ni tuk jualan.. letak kat kedai kopi mak sedara.. Alhamdulillah, pukul 7.30 pagi ayah hantar.. dalam pukul 9 pagi kueh dah abis...

Bila sampai Tanjung Malim ni terasa nak makan nasi kerabu plak.... huhuu....

1 ulasan:

akuanakpahang berkata...

Salam, kalau cerita pasal makan mmg best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...