"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Khamis, 20 Jun 2013

ORIGAMI vs GWIYOMI

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Rindunya ngan blog ni.. Lama tak update kan.. Sibuk sikit, terutama menjelang Julai ni.. Dah rasa sesak nafas plak bila fikirkan thesis dan kajian.. Bila terlampau fikirkan benda-benda ni semua kepala mulalah sakit.. Semalam terpaksa jugak ke farmasi cari ubat tahan sakit.. Tapi malam tadi sedang sibuk ngan bacaan jurnal dan penulisan proposal, Hida sempat beronline jap.. Tiba-tiba ada teman fb share link Origami.. Tahu tak apa benda tu?? Sama ke dengan Gwiyomi?? Nanti jangan lupa buat carian ya.. Hehee.. Oklah, Hida berbesar hati nak tunjukkan perbezaan antara Origami dan Gwiyomi ni.. Biar betul?? Hida share link youtube je.. Hehee.. :))))

 

Ni orang panggil Origami.. 


Yang ni plak orang panggil Gwiyomi.. Cute muet, comel kan.. Agak2 kalau Hida buat comel tak?? Hehehee.. Jangan marah...

v
v
v
v
v
v
v
v
v

Malam tadi ngan keadaan yang agak stress sebab ketiadaan idea tuk sambung menyambung penulisan thesis, Hida try la benda-benda ni.. Tak percaya?? Serius Hida buat semua ni.. Seronok sangat.. Memang release tension gak la..

Ok kat bawah ni buktinya...


Ni la hasil Origami.. Cantikkan?? Alamakkk terpuji hasil sendiri plak... heheee... Serius seronok sangat buat benda ni.. Lipat-lipat je.. Dah macam lipat melipat kain.. Best kalau ada macam2 color.. Hari ni cadangnya nak kuar beli kertas color2.. Hahaa.. Sedap mata memandangkan..

Gwiyomi?? 


Video ke apa ni?? Ya, hitam pekat malam tak nampak apa2.. Hehehe.. Gwiyomi la sangat ya.. Maaf la Hida tak minat tarian2 tangan tu.. Ni pun 1st time tengok sebab nak letak kat blog.. Hehee.. Pernah la dengar music saja.. Tu pun anak-anak sedara duk pasang kat enset masing2.. Kat FB pun ramai share, cuma Hida je tak pernah klik link2 tersebut..

Sekian.... :)))


update.. Alahaiiii Hida dah tak mampu nak berhenti ni.. Cantik sangat bila di kumpulkan banyak2 macam ni.. Hehehee.. Ok fine, Hida kne paksa diri untuk berhenti.. Esok ada progress presentation.. Kalau benda alah ni Hida boleh fokus dari sekuntum ke sekuntum, kenapa tidak thesis kan.. Go Hida Go.. I believe I can do it.. :)))))))

 Warna apa yang cantik??

1 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

gwiyomi memang popular juga sekarang ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...