"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Rabu, 12 Februari 2014

KENDURI KENDARA

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

2 minggu ++ menguruskan kenduri kendara adik kat kampung dan Kuala Lumpur, semalam baru sampai Tanjung Malim untuk menguruskan hal pengajian.. Alhamdulillah majlis kenduri kawen adik, belah perempuan (Kuala Lumpur) dan belah kami (Kelantan) semuanya berjalan lancar. Hida tak ada apa nak cerita sekadar nak berkongsi gambar sekitar majlis. Rasanya gambar mampu menceritakan segalanya.. :-)

Majlis akad nikah - 1 Februari 2014, 3:30 petang, Surau Addiniyah, Taman Setapak Jaya


Rombongan kami bersama dulang gubahan abang dan kakak ipar
 

 
SAH!!! Alhamdulillah.. 2 kali lafaz..

 
Bersama kakak2 dan ipar2 serta anak2 sedara
 
Majlis persandingan - 1 Februari 2014, 9-10:30 malam, Padang Permainan Rumah Pangsa Taman Setapak Jaya

 
Rombongan geng merah dari Kelantan 'The Red Warrior'.. hehee..

 
Segak dan ayu pasangan mempelai..

 
Mempelai makan beradab bersama mak dan ayah

 
Sesi memotong kek

 
Bergambar bersama mak ayah dan 10 beradik.. Bukan senang nak berkumpul macam ni.. Hari raya pun takkan dapat gmbar mcm ni.. :-)

 
Akhirnya tinggal Hida dan adik bongsu je lagi single antara kami 10 beradik.. Sempat lgi orang duk bergmbar kat pelamin, kami posing sebelah pelamin.. Hehee..

 
My Hero.. Anak2 sedara.. Housemate cakap Hida nmpak baya mereka je.. Umur sekadar angka.. :-D

Majlis bertandang - 8 Februari 2014, Kampung Pulau Panjang, Pengkalan Chepa

 
My first touch.. Cantik tak Hida mengkreatifkan diri belajar menghias bilik pengantin?? Alhamdulillah semua berpuas hati.. Hidangan atas meja makan tu plak abang dan kak ipar yang buat.. 

 
Anak2 sedara berehat setelah kepenatan mengagihkan door gift kepada tetamu
 
 
Pada masa yang sama rombongan pengantin perempuan sampai..
 
 
Sesi mempelai bergambar

 
Sesi bergambar lagi.. Dapat anak sedara macam ni memang tak terlayan.. Boleh tahan jugak la kegilaan mereka bila berdepan kamera.. :-)
 

 Sepanjang kenduri, antara soalan yang paling mahal adalah, "Adik dah, kakaknya bila??" Mahal sampai tak terjawab.. Hehehee.. Alhamdulillah segalanya dah selesai.. Selamat pengantin baru dan selamat menjalani kehidupan sebagai suami dan isteri.. Moga berkekalan hingga jannah..
 
***Jumaat (14/2/2014) ni bentang proposal.. Setelah 2 mggu terlebih enjoy ngan kenduri kendara sekarang masa tuk 100% focus pada kajian dan study..
 
 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...