"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Jumaat, 21 Februari 2014

MASAK-MASAK TENGAH HARI

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Dah lama tak post pasal masak-masak.. Masa duk kampung rajinnya lain macam sikit, tambahan pulak bahan mentah senang je nak dapat.. Semua dah tersedia ada dalam peti ais dan kebun belakang rumah.. Kat rumah sewa ni kalau tak di beli memang tak ada la kan.. Hehee.. Tambahan plak sibuk dengan paper seminar dan juga progress thesis.. Hari ni ada masa dan tak berapa sibuk, awal-awal pagi dah masuk dapur masak.. Simple je, tapi sedappp... Hahaaa.. Ni orang panggil 'masuk bakul angkat sendiri'.. Gurau-gurau je.. :-)


Menu lunch untuk hari ni.. 


Telur goreng masak kicap.. 


Ikan cencaru (orang kelate panggil ike ko-nge) bakar sumbat lada.. Rindu sambal lada yang mak buat.. Huhuuu.. Bakar?? Kat kampung bakar guna tempurung, kiranya tradisional la.. Kat sini balut dalam aluminium foil/kertas timah, lepas tu bakar atas dapur gas je.. :-)


Ulam timun + sambal petai tumbuk + perahan limau..

Alhamdulillah.. :-)

BR1M dah boleh check hari ni.. Tahun lepas Hida dapat tapi tahun ni sebab dah bergelar pelajar tak ada harapan la kan.. Masih menunggu IPT edarkan baucer buku ni.. Tak sabar nak shopping buku..


Entry yang lepas Hida ada maklumkan pasal sakit pinggang dan sakit kelakang kan.. Dah pergi klinik, Dr bagi ubat tuk abiskan dalam masa 15 hari.. Kalau sama jugak kena jumpa Dr balik untuk dapatkan rawatan susulan.. Harap-harap tak ada apa la, tapi dah 5 hari ni sakit tak berkurang jugak.. Huhuu..

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...