"Ya Allah Ya Tuhanku.... Sesungguhnya kepada Engkau aku meminta dan tempat untuk aku mengadu. Kau lindungilah aku, keluargaku dan teman-temanku serta muslimin dan muslimat daripada kejahatan dan tipu daya syaitan yang di rejam. Kau permudahkanlah segala urusan seharian kami, murahkanlah rezeki kami, berkatilah perjalanan hidup kami. Tunjukanlah kami agar terus berada di jalan yang lurus & diredhai Mu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepada Engkau aku berserah... Aamiin..."

Ahad, 11 Mei 2014

SANTAI HUJUNG MINGGU

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Dah lama tak berkelah. Hari ni luangkan masa bersama kawan-kawan rumah lepak kat air terjun Kalumpang, Kuala Kubu Baru. Last datang sini 3 tahun lepas kot. Dalam 30 minit dari rumah Hida kat Taman Universiti. Jika search google, Kalumpang ni banyak aktiviti dan ada resort, tapi Hida dan kawan-kawan just lepak kat tempat awam. Tak ada sebarang bayaran. Tempat parking pun kalau nak betul-betul dekat ngan kawasan air terjun kira 'siapa cepat dia dapat'. Hehehe. Hari ni pergi bertiga je tapi tetap seronok sebab masing-masing nak release tension tak nak pikir pasal thesis dan kajian buat sementara waktu. Layan je la gambar-gambar kat bawah..



Nyaman, tenang dan mendamaikan.. Kebetulan hari ni hari minggu, ramai la yang datang berkunjung, beriadah bersama keluarga dan teman-teman..


Nafisoh ngan wajah cerianya selepas dah submit 2 full paper tuk seminar hujung bulan Mei ni..


Kawan cakap dah macam nak bertapa.. Hahaa.. Bertapa pun bertapa la janji hati tenang.. :)


Makan sambil kaki berendam air.. Ada jugak la rasa macam musim banjir.. Hehee..


Najibah yang memang excited sangat nak datang sini.. Dia sorang je yang mandi sampai berenang-renang.. Katanya Najibah versi 'Mermaid'.. :-)

video

Ya Allah, indah sungguh ciptaanMU.. 

1 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

dah lama betul tak pi kat air terjun, sure seronok sakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...